fbpx

Advent v Drážďanech

13.12. 2016

Předvánoční čas je v mnoha rodinách spojen s pečením cukroví a nekonečným gruntováním. Tuto dobu si však můžete zpříjemnit tak jako my, kteří jsme odjeli nasát sváteční atmosféru do Drážďan. Celou akci pro nás připravili studenti CESTOVNÍHO RUCHU tříd H2 a H3. Cestou do saské metropole jsme se – v češtině i němčině -dozvěděli plno zajímavostí z historie města, vyslechli informace o tradičním pečení téměř třítunové štoly a slavnostním průvodu, kdy mohou statisíce návštěvníků obdivovat vánoční pochoutku uloženou na povozu taženém koňmi.

V Drážďanech nás nejvíce okouzlil palác Zwinger, v jehož prostorách se ukrývá např. Obrazárna Alte Meister. Počasí nám přálo a my jsme si užili komentovanou procházku po Brühlských terasách, kterým se říká balkón Evropy. Cestou kolem barokního kostela Frauenkirche a budovy Semperoper nás trochu rozptylovala vůně svařeného vína, horké čokolády a grilovaných Bratwurstů. Na náměstí Altmarkt jsme obdivovali nádhernou vánoční pyramidu, která je jedním ze symbolů saských Vánoc a se svými 14 metry byla zapsána do Guinessovy knihy rekordů. Domů jsme se vraceli plni dojmů, vánoční atmosféry a s drobnými dárečky pro své nejbližší.

A jak vyhodnotili své výstupy naši „cesťáci“?

Exkurze do Drážďan se mi moc líbila. Vyzkoušela jsem si průvodcování v autobuse s mikrofonem. To mi přijde jako výborná zkušenost do budoucna. Zároveň jsem se něco dozvěděla od mých spolužáků při procházce městem. Společně jsme si potom užili skvělou atmosféru vánočních Drážďan.

Kateřina, H2

Při své přípravě na průvodcování jsem čerpala z několika internetových stránek, abych měla informace ověřené. Nikdy jsem nic podobného nedělala, takže nervózní jsem před spolužáky byla opravdu hodně. Mluvit před mnoha lidmi mi dělá docela potíže, ale zároveň jsem se těšila, že si vyzkouším něco nového. Určitě je na mém projevu hodně co zlepšovat. Vím, že jsem v nervozitě věty neformulovala moc dobře. Doufám, že to příště zvládnu líp. J

Martina, H2

Úterní výlet do Drážďan byl bezvadný. Pokud vynechám vánoční trhy, tak mne svou krásou zaujal Zwinger. Velmi mi připomínal Versailles. Určitě to byl skvěle prožitý den, při kterém jsme se mohli poznat s dalšími ročníky a dozvěděli se nové informace k našemu oboru. Dalším plusem byla možnost dokoupení dárků. Celý tento výlet jsme společně zapili skvělou kávou ze Starbucks.

Michaela, H2

Advent v  Drážďanech