fbpx

„Poznáváme se navzájem“

15.9. 2016

Již podruhé jsme se mohli zúčastnit aktivity Policie ČR „Poznáváme se navzájem“, na které se podílela městská policie a město Česká Lípa, probační a mediační služba a také my, Euroškoláci, kteří zde měli hned dvě role. Naši „hoteláci“ zajistili pro každého žáka z Dětského domova v České Lípě, Zvláštní školy v Moskevské i pro žáky profilace Bezpečnostní služby malé občerstvení, které příjemně doplnilo zajímavý, poučný, ale i zábavný program dne.

Organizátoři si pro nás připravili spoustu aktivit. Na prvním stanovišti jsme si vyzkoušeli, jaké to je být zločincem. Na daktyloskopickém oddělení mě vyfotili na židli pro zadržené a sejmuli mi otisky prstů. Byl to zvláštní pocit…,“ přiznává jeden z účastníků akce „bezpečák“ Vojtěch Nehasil. „Mě nejvíc zaujal krátký kurz sebeobrany MUSADO, protože jsem se naučil pár triků, jak se ubránit v noci v parku“, doplňuje jeho kamarád Antonín Roudenský. Žáci si poté povídali o šikaně a kyberšikaně, na příkladech probrali fungování soudnictví ve věcech mládeže. Na dopravním hřišti si vyzkoušeli chování při automobilové nehodě i malý testík pro cyklisty.

Na závěr předali zástupci všech partnerů projektu v čele se starostkou České Lípy Mgr. Romanou Žateckou pamětní list a drobné dárky.

„Poznáváme se navzájem“