fbpx

„Práce mě baví“

30.4. 2016

řekl studentům druhých ročníků Euroškoly poslanec Parlamentu ČR Mgr. Jan Farský v pondělí 25. dubna 2016. Při prezentaci připomněl pilíře státní moci, ústavní systém naší republiky, podrobněji rozebral moc zákonodárnou a srovnal obě komory Parlamentu. Vše doplňoval příklady ze své bohaté praxe. Následoval prostor pro dotazy.

Byl to sympatický muž se spoustou zkušeností, o které se s námi mohl podělit. Ze začátku mi povídání přišlo zdlouhavé a nezajímavé, protože s politickým systémem jsem byla seznámena už ve škole. Musím však uznat, že prezentace byla přehledná a pečlivě připravená. Druhá část už pro mě byla zajímavější, jelikož nám pan poslanec vyprávěl o svých politických zkušenostech, které nasbíral i jako starosta. Nakonec jsem se tedy i docela pobavila a jistě by nebylo na škodu zažít víc takových akcí. 
Bára

Upřímně řečeno, čekala jsem nudný výklad o politice, ale bylo to velice zajímavé. Pan Farský nás zasvětil do ústavního systému ČR a podle mého názoru se mu to velice dobře povedlo. Nezahlcoval nás podrobnostmi, měl to stručné, abychom ho dobře chápali. Ke všemu dával příklad. Přednášku hodnotím velice kladně.
Daniela

Pan poslanec byl k nám upřímný, vysvětlil nám, jak to v politice funguje. Zodpověděl nám skvěle naše otázky ohledně korupce, uprchlické krize nebo jak se poslancem vlastně stát.
Nela

Velice mě to bavilo. Čas byl ideální, protože za jednu hodinu bychom se toho moc nedozvěděli. Nejlepší na tom celém bylo to, že jsme mohli dávat vlastní otázky. Pan poslanec se zdál jako poctivý člověk a určitě bych ho doporučil i pro jiné třídy.
Denis

Bylo to zajímavé. Dozvěděli jsme se hodně informací a všechno bylo dobře vysvětleno. Možná bych akci i prodloužila, abychom měli více času na rozebrání všech otázek. Na 100 % bych pana Mgr. Farského pozvala pro další ročníky.
Kája

Mě osobně to moc nebavilo, ne že by to byla špatná přednáška, to ne, ale není to nic pro mě. Bylo to hezky podané a pro ty, co baví politika, to muselo být zajímavé.
Káťa