fbpx

V Bavorsku jako doma

27.4. 2016

Na zahraniční stáž do Bavorska jsem se vydala se spolužačkou Jitkou Ryšavou už podruhé.  I tentokrát probíhala ve čtyř a půl hvězdičkovém hotelu Fürstenhof, který je součástí Hartl Resortu – největšího golfového a lázeňského střediska v Evropě.

Po příjezdu nás všichni vítali, jako bychom do jejich „party“ patřily odjakživa. Uplynul rok, je zase březen, a my opět nastoupily do práce. Chvilku trvalo, než jsme si v paměti osvěžily kde co je, co a jak se dělá, ale poté jsme se dostaly opět do „starých“ kolejí.

Celý servis počítal s tím, že vše už umíme. A mne osobně potěšilo, že nám důvěřují.

S Jíťou jsme se shodly na tom, že loňská stáž nám přinesla o něco více zkušeností (tehdy bylo pro nás vše nové), protože každý den se dělá téměř ta samá práce, a tak jsme letos zdokonalily spíše němčinu, za což jsme rády.

Nebudu tvrdit, že to bylo vždy lehké. Práce číšníka na vysoké úrovni je náročná, o čemž jsme se samy nejednou přesvědčily, když jsme 7 dní 10 hodin denně pracovaly. I přes to, ale za sebe můžu říct, že tahle zahraniční stáž mi dala nejvíce zkušeností z hotelového provozu.

Zaměstnanci nás chválili a na závěr nám byla už podruhé nabídnuta možnost po maturitě zde pracovat. Takže se určitě vyplatí na takové stáže jet a vše si vyzkoušet na vlastní kůži. 🙂

Přesvědčila jsem se, že pracovat s příjemnými hosty je opravdu to, co mě baví a čemu bych se jednou chtěla věnovat.

Měsíc utekl jako voda a přišel den odjezdu. Když jsme se loučily se všemi, kteří nás mezi sebou tak hezky přijali, bylo mi, přiznám se, trošku smutno.

Pokud by se mi dostalo další možnosti se do Bavorska podívat, neváhala bych a jela znovu!

Veronika Žižkovská, H3