fbpx

Megaúspěch studenta Euroškoly!

21.12. 2016

Megaúspěch studenta Euroškoly!

Megaúspěch studenta Euroškoly!

Němčinář roku je soutěž pro studenty středních škol a gymnázií ve věku 15-19 let, která probíhá ve stanovený den online po celé Evropě. Čtvrtý ročník soutěže proběhl koncem listopadu 2016. Test na úrovni B1-B2 dle evropského referenčního rámce obsahuje gramatiku, poslech a orientaci v textu. Pro studenty je skvělou možností ověřit si a porovnat své znalosti se svými vrstevníky.

Daniel Luka Henninger, student 2. ročníku Hotelnictví, obsadil 19. místo z 2399 účastníků v ČR. Celkově pak 24. místo z 2938 soutěžících, kteří pocházeli nejen z ČR, ale také z Norska, Estonska, Maďarska, Slovinska, Slovenska a Chorvatska.

Danovi sice koluje po předcích německá krev a do svých 3 let vyrůstal v Německu, ale to by k tak skvělému výsledku nestačilo. Němčinu si udržuje mimo jiné poslechem textů německého rappera Cro, sledováním německé televize a také četbou. Kiplingovu Knihu džunglí, která patří k jeho srdcovkám, má přečtenou nejen v češtině a němčině ale také v angličtině. Jazyky Dana baví, plánuje  studium na VŠ a svou budoucnost vidí na západ od našich hranic.

Na dotaz: „Proč jsem nebyl v TOP TEN?“, Dan odpovídá: „To tedy nevím, nic mě v testu nezaskočilo, všemu jsem rozuměl :-), ale asi jsem nebyl dost pečlivý a přesný v odpovědích“. Být při testu pozornější, lépe se připravit a ještě lépe uspět, to je Danovo předsevzetí do dalšího ročníku soutěže.

Gratulujeme a děkujeme za výbornou reprezentaci školy nejen Danovi, ale i dalším účastníkům klání.

Megaúspěch studenta Euroškoly!