fbpx

Projekt „Poznejme se navzájem 2016“

30.9. 2016

logo_lk_barevne_300x300_dpi

 

Od 1. září 2016 je Euroškola Česká Lípa plná nových tváří, které se rozdělily do tříd se zaměřením na Hotelový provoz, Cestovní ruch a Bezpečnostní služby. Projekt Poznejme se navzájem, který je žáky nazýván adaptační kurz, resp. „adapťák“, jsme tentokrát naplánovali až na druhý týden školního roku, a z postřehů a názorů studentů je zřejmé, že volba místa a termínu nebyla vůbec špatná. Projekt se odehrával na chatě Luž v období Mariánského léta. Žáci měli dost příležitostí poznat se mezi sebou navzájem, seznámit se se svými novými třídními i některými dalšími učiteli, kteří je budou provázet následujícími čtyřmi lety studia. V neposlední řadě jim projekt umožnil poznat i krásy Lužických hor.

Z ohlasu samotných žáků:

„Na adaptačním kurzu bych byla klidně déle, než jenom tři dny. Hodně se mi líbil orientační závod a ta volnost.“ Týna

„Tím, že byl kurz posunut na pozdější termín, byl rozhodně lepší, protože první týden už jsme měli možnost se ve škole trochu seznámit a na kurzu vztahy upevnit. Program byl plný aktivit, tak seznamování šlo rozhodně líp. Ve zkratce, bylo to skvělý.“ Anička a Terka

„První den jsme si vyšlápli na vrchol Luže, odkud byl opravdu nádherný výhled. Po obědě a krátkém odpočinku jsme se šli naopak zchladit do ledové vody přehrady Naděje. Cesta skrz stádo krav i lesní pěšinkou nás dovedla na úžasně romantické místo, kde většina z nás stála poprvé v životě.“ Miki, Petr a Tereza

Je patrné, že skromnější ubytování, které chata Luž nabízí, žákům bohatě stačilo, a i ojedinělý kritický hlas, který jsme zaznamenali, se nesl v humorném duchu.

„Adapťák byl celkově dobrý, ale pokoje mohly být spíše pro lidi než pro hobity.“

Doufáme tedy, že projekt „Poznejme se navzájem 2016“, který pro naše prváky připravujeme již dvanáctým rokem, a letos byl podpořen z rozpočtu Libereckého kraje, opět splnil své hlavní poslání a přispěl k dobrému klimatu ve třídě, kdy žáci bez problémů spolupracují mezi sebou i s učiteli.

Projekt „Poznejme se navzájem 2016“