fbpx

5. Reprezentační ples prezidenta republiky a my jsme byli opět u toho!

13.1. 2020

Návštěvníkům Hradu nejsou reprezentační prostory, jako je Španělský sál, běžně přístupné, otevírají se obvykle dvakrát ročně. Pro naše studenty oboru Hotelnictví a cestovní ruch se však slavnostní sály Pražského hradu stávají místem jejich odborných praxí daleko častěji. Nechyběli tradičně ani u 5. Reprezentačního plesu prezidenta České republiky.

Noblesní večer byl plný známých tváří a my jsme se starali, aby jim ke spokojenosti nic nechybělo. Obsluhovali jsme prezidentský i premiérský stůl a společně s kamarády ze strakonické Euroškoly všechny ostatní hosty plesu,“ říkají studenti oboru Hotelnictví Vítek, Martin a Dominik.

Radost jsme měli, že prvák Robin Daniel byl osloven šéfem F&B servisu prezidenta republiky, aby se podílel na servisu nápojů a pokrmů v prezidentském salonku, kam zavítali kromě pana premiéra např. Helena Vondráčková, Václav Neckář nebo Daniel Hůlka. „Mne zase potěšilo, že jsem se od zadního stolu, který mi byl původně přidělen, dostal až do prezidentského salonku a na rozloučenou jsem si jako poděkování za dobře odvedenou práci odnesl malý dárek, který jsem dal mamince,“ usmívá se Robin.

Na závěr slavnostního večera jsme byli pochváleni, vyzdvižena byla zejména pracovitost a srdečnost, která prý není u mladých lidí v dnešní době úplnou samozřejmostí.

Škole byla díky tomu nabídnuta další spolupráce, např. v rámci státních návštěv. Vizitky máme s „Hradem“ vyměněné, tak uvidíme, zda budeme na některou akci v budoucnu přizváni.