fbpx

Absolventka Marie Němcová: Co mi dalo studium na Euroškole

10.2. 2021

Ahoooj, Euroškolo! 

Člověk má v životě období, na která nikdy nezapomene. Většinou jsou to minuty, někdy dny. Ale jen vzácně celé roky. Euroškola je pro mě ranní úsměv báječné paní kantýnské, podpatky klapající chodbou označující nevyhnutelný začátek německé konverzace, čtyři roky života, kdy mě hodiny matematiky naplňovaly energií (zdravím, paní Hostinská), nekončící trpělivost laskavé paní Pelcové a v neposlední řadě nesmrtelné kombo Kuchař-Holub, které tvořilo ducha každé skvělé školní akce v čele s vodákem. 

Nikdy jsem nebyla úplně vzorná studentka, zato jsem ale vždy byla KREATIVNÍ studentka, a to je přesně ten důvod, proč bych na otázku, zda je Euroškola místo, kam jít studovat, odpověděla: „ANO!“ 

Euroškola je jiná. Když jsem nastoupila, velmi brzy jsem zjistila, že na této škole nejde jen o to, dostat se do čtvrťáku, udělat maturitu a jít zase o dům dál. Teď, když už jsem ze školy dávno pryč, to vidím ještě mnohem víc.  

Euroškola pro mě byla jako takový vůdce, který ze mě nechtěl udělat ani tak ukázkového premianta, jako spíš profesionála, který umí sebevědomě vystupovat, rozumí svému oboru a ví, co chce. 

A přesně takoví jsou i učitelé, kteří chodí po chodbách právě na Euroškole. Profesionálové, kteří vám v hodinách nebudou předávat jen teorii, budou vám předávat své vlastní mnohaleté zkušenosti. Ať už máte jakýkoliv sen nebo talent, Euroškola ho ve vás bude vždy rozvíjet a ukazovat vám vaše silné stránky! Ráda vzpomínám, jak ve mě studium hotelnictví probudilo lásku k Sommelierství a při praktické maturitě jsem mohla vyniknout právě v této oblasti, v oblasti, která mě baví! Ve třídě neexistoval člověk, který by nebyl znám něčím, co mu skutečně jde. Vendy byla skvělá servírka vybíraná vždy na ty nejvýznamnější akce, Zuzka uměla skvěle vařit, Hanička táhla průměr celé třídy, Sára uměla anglicky stejně dobře jako učitelé a Daniel, dnes majitel úspěšné pivotéky v České Lípě, měl rád pivo.  

Na Euroškole nikdy nebudete jen jedním z davu. Euroškola je profík na přípravu nejen na život, ale i na obávanou maturitu. Moji vrstevníci, maturující na jiných školách, mi záviděli opravdu důkladnou přípravu, kterou nám Euroškola poskytla. 

Maturita nanečisto, individuální doučování, podrobné probírání didaktických testů, a hlavně přísná ruka, která nás neustále motivovala a nikdy nám nedala nic zadarmo. Úzký kontakt mezi učiteli a rodinou byl skvělý a když jsme se utrhli ze řetězu, škola vždycky věděla, jak nás opět přivést na správnou cestu. 

Dnes s odstupem času mnohem zřetelněji vidím, kolik skutečně důležitých a užitečných znalostí jsem v hodinách získala. Kolika praktickým dovednostem jsem měla možnost se naučit, a hlavně kolik zkušeností jsem nasbírala. Praxe, která probíhala po celou dobu studia nejen v Česku, ale i v zahraničí. Nespočet kurzů nebo návštěva Anglie, to všechno jsou momenty, které mě nesmírně obohatily a jsem za ně vděčná právě Euroškole. 

Dnes jsem sama učitelkou a ti, kteří mě učili na Euroškole, jsou mi velkou inspirací a vzorem. Když mi bylo 14, nevěděla jsem, jakou školu si mám vybrat, dnes už bych věděla. Jsem pyšná, že jsem studovala na EUROŠKOLE a vždycky to pro mě bude místo, o kterém budu mluvit s láskou. 

Ještě pořád se ptáte, jestli bych vám tuhle školu doporučila? 

Absolventka Marie Němcová: Co mi dalo studium na Euroškole
Absolventka Marie Němcová: Co mi dalo studium na Euroškole
Absolventka Marie Němcová: Co mi dalo studium na Euroškole
Absolventka Marie Němcová: Co mi dalo studium na Euroškole