fbpx

Erasmus+ aneb Kam po maturitě?

6.12. 2016

Erasmus+ aneb Kam po maturitě?

Inspiraci, kudy by se po maturitě mohly ubírat naše kroky, jsme načerpali poslední listopadové pondělí díky workshopu, který pro nás uspořádali zahraniční dobrovolníci (EVSky) pod taktovkou paní Gabriely Medwell a Lucie Novotné z Farní charity Česká Lípa. Většina z nás bude maturovat z angličtiny, tak jsme zároveň zažili zábavnou a interaktivní výuku jazyka.

A jak vše probíhalo? Workshop s Erasmem+ byl uspořádán pro třídy H4 a P4A. Zavítalo mezi nás šest studentů – dobrovolníků, každý z jiné země. Naším prvním úkolem bylo uhádnout, odkud naši hosté pocházejí. S jejich menší nápovědou jsme rozklíčovali, že jejich rodnými zeměmi je Španělsko, Arménie, Gruzie, Itálie, Albánie a Ukrajina.

Jako druhý úkol si pro nás EVSky připravili kvíz o Erasmu+, rozdělili jsme se do 6 skupin a zahráli si o body. To už tak lehké nebylo. Hádali jsme odpovědi a hodně jsme se u toho nasmáli.

Posledním bodem programu byly diskuzní kroužky. Každé skupině byl přidělen jeden zahraniční student a mohli jsme se zeptat na cokoli, co nás zajímá, např. kde bydlí, co dělá, jak se mu zde líbí, co musel udělat pro to, aby se mohl do programu Erasmus+ zapojit, kolik dostává peněz. Naše skupina si povídala s Erlindou, studentkou z Gruzie. Byla moc příjemná, skvěle jsme si rozuměli a okamžitě se stala naší novou kamarádkou J.
Myslím si, že tento workshop bavil celou třídu (viz fotografie) a Erasmus+ je rozhodně zajímavým plánem po střední škole.

Veronika Žižkovská, H4

A jak hodnotí workshop lektorka Gabriela Medwell?

„Prezentace na Euroškole byla moc fajn, studenti byli báječní. Moc děkujeme za krásnou atmosféru a těšíme se na lednový „cooking workshop“ a další aktivity!“