fbpx

Letošní stáže dospěly do finále

18.7. 2016

Letošní stáže dospěly do fináleDesítka stážistů je zpět doma a i jim začínají vytoužené prázdniny! Svou 6 týdenní misi v Bavorsku ukončili 15. července Míša s Markem. O den později se z pětitýdenní stáže v jižním Braniborsku vrátila osmička ve složení: Marcela, Klára, Daniel M., Lukáš G., Štěpán, Daniel Luka H., Lukáš R., a Michael M. Závěrečné slavnostní ukončení projektu, který spolufinancoval Česko-německý fond budoucnosti, se konalo v Hotelu Best Western v Lübbenau. Zde byla také předána výroční vysvědčení, která studenti převzali z rukou ředitele společnosti ESO Euroškola s.r.o. Mgr. Radima Jendřejase. Všichni účastníci projektu převzali Europassy-Mobility a hodnocení provozoven. Hezky se poslouchala slova chvály na adresu všech našich „ambasadorů“. Za vzornou reprezentaci školy celé desítce děkuji.

A jak hodnotí naši stážisté svou misi?
Jelikož tu vaří trochu jinak než v Česku, tak jsem se snažil pochytat pár receptů, které bych mohl v budoucnu využít, jelikož vaření mě baví a pár nových receptů se vždy hodí. Stáž jsem si náramně užil a jsem rád, že jsem tu mohl být.

Štěpán, Gasthof Zur Grubenlampe, Geierswalde
Od odborné praxe v Německu jsem očekával získat zkušenosti hlavně „na place“ a v kuchyni. Má očekávání se naplnila. A v čem jsem se zdokonalil? V prostírání stolů, přípravě salátů, ale hlavně v němčině! Celkově stáž hodnotím známkou 1.

Lukáš, Hotel Am Seegraben, Cottbus

Být tu, byla určitě zkušenost, zážitek. Potkal jsem spoustu fajn lidí.

Lukáš G., Hotel Best Western, Lübbenau
Pro mé budoucí povolání je tato odborná praxe výborná zkušenost. Možnost pracovat někde jinde než v Česku je skvělá.

Klára, Hotel Am Seegraben, Cottbus

Mein Ziel war das Praktikum erfolgreich zu beenden, sich im Bereich der Gastronomie zu verbessern und neue Erfahrungen zu sammeln.

Meine allgemeine Bewertung lautet: Das ganze Praktikum hat mir viel gegeben, neue Erfahrungen im Beruf, ich habe neue Leute kennengelernt und viel Spaß gehabt. Daniel Luka, Gasthof Zur Grubenlampe, Geierswalde

Pro mé budoucí povolání je tato odborná praxe ohromná zkušenost, zjistil jsem, co mě baví a co ne, a kde co bych jednou chtěl dělat a co ne.

A největší zkušenost je samozřejmě jazyková! Dále pak poznání chodu hotelu se všemi jeho činnostmi.

Michael M., Hotel Am Seegraben, Cottbus

Začátky byly sice těžké, ale nakonec jsme se úspěšně rozmluvili. Nejvíce jsem si rozuměl s šéfkuchařem Tonym, který při práci vždy udržoval skvělou náladu, práce pak šla sama od ruky. Nelituji toho, že jsem se zúčastnil této akce školy a se spoustou zážitků, zkušenostmi a s úsměvem na tváři se vracím domů.

Dan, Hotel Best Western, Lübbenau
Pro výběr mého budoucího povolání byla tato odborná praxe velice užitečná, protože jsem zjistila, co mě baví více a co méně. Lidé si tu váží toho, co mají a využijí všech situací, které jsou jim nabízeny. Byla to pro mě obrovská zkušenost.

Marcela, Hotel Am Seegraben, Cottbus