fbpx

Grilování se šéfkuchařem

11.9. 2017

Současní i bývalí Euroškoláci prožili i přežili  odpoledne se šéfkuchařem Zdeňkem Pohlreichem. Jaké bylo? – Drsná pohoda…

A jak to vidí naši studenti?

Den, kdy jsem vařila se Zdeňkem Pohlreichem!

Z televize ho známe všichni, drsný šéfkuchař Zdeněk Pohlreich. Byla jsem vybrána, abych právě jemu sekundovala při grilování, které pro své klienty pořádal začátkem září Parkhotel Morris v Novém Boru. V první chvíli mne nabídka potěšila, ale s blížícím se odpolednem jsem byla velice nervózní a trochu jsem se bála. Naprosto zbytečně! „Můj parťák“ byl velmi milý a laskavý. Ihned se mi představil: „Jsem Zdeněk Pohlreich. Vy mi budete pomáhat?“ Odpověděla jsem: „Ano, šéfe!“ a pustili jsme se do příprav. V konvenktomatu na nás „čekala“ čtyři selátka, která jsme dopékali na grilu. Mým úkolem bylo podlévat je a hlídat teplotu, aby se nespálila. Odpoledne příjemně ubíhalo a za chvíli jsme z rozpáleného grilu servírovali nejen selátka, ale i steaky. Při práci jsme si povídali, o tom, proč jsme si zvolila Euroškolu, o vaření ve škole, udělali jsme si společné selfie a poté hromadnou fotografii se zaměstnanci Parkhotelu, kde se slavnostní hostina podávala. Po ukončení akce jsme směli ochutnat steak s černým pepřem a pečeným rajčetem, grilované selátko či citrónový dezert. Jídlo bylo vynikající!!!
Jsem za tuto neobvyklou příležitost a zkušenost velice ráda, ne každý na odborné praxi pracuje s takovým profíkem, jakým šéfkuchař Zdeněk Pohlreich je.
Karolína Syrová, H3

Grilování se šéfkuchařem