Jak připravit špičkovou kávu? Jak se vyvarovat chyb při přípravě kávy? To nás přijel naučit barista Michal Křižka, skutečný znalec kávy, barista SCAE stupně 1 a 2 a člen evropské asociace SCAE. Jako porotce se účastní mnoha soutěží a jako odborného komentátora ho můžeme vidět a slyšet v mnoha médiích.
Chceme se stát správnými baristy, a tak jsme dva dny získávali teoretické znalosti o původu kávy, jejím zpracování i pražení. Pracovali jsme s profesionálním kávovarem, učili se správně seřídit mlýnek a používali speciální baristické nástroje. Po praktické stránce jsme se snažili připravit perfektní espresso a cappuccino. Ochutnávka vynikajících káv, z oblíbené pražirny pana Křižky, byla samozřejmostí. Nepoštěstí se každodenně, že naše chuťové pohárky zakusí arabskou, vysoce kvalitní kávu, v jejímž základu bylo aroma kakaových bobů, sušenek, citrusů, nebo čerstvých květin.
Naše profesní portfolio se rozrostlo o certifikát „Absolvování teoretické a praktické výuky o přípravě espressa a variací z espressa” a naši hosté na odborných praxích jistě ocení námi profesionálně připravené kávové speciality.
Tadeáš Pavlas, H3