fbpx

Připravit perfektní espresso je umění

7.5. 2018

Jak připravit špičkovou kávu? Jak se vyvarovat chyb při přípravě kávy? To nás přijel naučit barista Michal Křižka, skutečný znalec kávy, barista SCAE stupně 1 a 2 a člen evropské asociace SCAE. Jako porotce se účastní mnoha soutěží a jako odborného komentátora ho můžeme vidět a slyšet v mnoha médiích.

Chceme se stát správnými baristy, a tak jsme dva dny získávali teoretické znalosti o původu kávy, jejím zpracování i pražení. Pracovali jsme s profesionálním kávovarem, učili se správně seřídit mlýnek a používali speciální baristické nástroje. Po praktické stránce jsme se snažili připravit perfektní espresso a cappuccino. Ochutnávka vynikajících káv, z oblíbené pražirny pana Křižky, byla samozřejmostí. Nepoštěstí se každodenně, že naše chuťové pohárky zakusí arabskou, vysoce kvalitní kávu, v jejímž základu bylo aroma kakaových bobů, sušenek, citrusů, nebo čerstvých květin.

Naše profesní portfolio se rozrostlo o certifikát „Absolvování teoretické a praktické výuky o přípravě espressa a variací z espressa” a naši hosté na odborných praxích jistě ocení námi profesionálně připravené kávové speciality.

Tadeáš Pavlas, H3

Připravit perfektní espresso je umění Připravit perfektní espresso je umění Připravit perfektní espresso je umění Připravit perfektní espresso je umění Připravit perfektní espresso je umění Připravit perfektní espresso je umění Připravit perfektní espresso je umění Připravit perfektní espresso je umění Připravit perfektní espresso je uměníPřipravit perfektní espresso je umění
Připravit perfektní espresso je uměníPřipravit perfektní espresso je uměníPřipravit perfektní espresso je uměníPřipravit perfektní espresso je umění