fbpx

Pronikáme do tajů přípravy kávy

2.3. 2020

Mala ochutnávka z prvního dne našeho baristického kurzu ☕️, jehož náplní byla i teorie se spoustou zajímavých informací. Tipli byste si, kdo jsou největší konzumenti kávy? Jsou to Skandinávci! Finové spotřebují ročně až 12 kg kávových zrn. Favorizovaná Itálie je s necelými 6 kg až na 13. místě a my, Češi, se 4 kg na osobu, se pohybujeme kolem 20. místa.

Škoda, že vám nemůžeme zprostředkovat vůni lahodných nápojů 🤤, které jsme se naučili připravovat. Ale vezměte jed na to, že cappuccino, ristretto, flat white, espresso, macchiato i lungo jsme vykouzlili ke spokojenosti našeho lektora pana Bc. Víta Vlasáka 🙌🏼.

Pronikáme do tajů přípravy kávy