fbpx

Škola kávy

11.4. 2018

Se studenty oboru Hotelnictví jsme navštívili seminář základů baristiky firmy Trucillo, která je hlavním dodavatelem kávy a čajů do hotelů Morris. Dva sympaťáci, obchodní manažer Martin Zemler a obchodní zástupce barista Roman Stuchlík, nám předali své znalosti o kávě. Dozvěděli jsme se základní informace o rodinné firmě Trucillo, její historii i pěstování a zpracování exkluzivní kávy.

Káva Trucillo obsahuje 70% odrůdy Arabica a 30% Robusta. Proces pražení zůstává od roku 1950 firemním tajemstvím a v současné době ho znají pouze dva lidé na světě. A tak jsme se v Hotelu Morris**** Superior v České Lípě učili být dobrými baristy, kteří dodržují pravý italský rituál, při kterém se zrodí dokonalé espresso. Kromě espressa a cappuccina jsme si vyzkoušeli i přípravu kávového dezertu Affogata, který je ideálním osvěžením pro přicházející slunečné dny.

 Po praktické a teoretické části nás čekal závěrečný test, který jsme zvládli a získali účastnický certifikát. Pokud se rozhodnete navštívit hotel Morris, můžete se tak těšit na lahodnou italskou kávu od proškoleného personálu:)

Škola kávy Škola kávy Škola kávy Škola kávy Škola kávy