fbpx

Žáci P2B v soudní síni

4.12. 2018

Naši druháci BEZPEČÁCI měli při návštěvě Okresního soudu možnost nahlédnout do jednoho zajímavého případu. Obžalovaným byl muž, který nedovoleně zacházel s omamnými látkami, konkrétně se věnoval vaření pervitinu tzv. českou cestou, za což byl už v minulosti trestán. Činnosti nezanechal a nyní dokonce jedna jeho údajná klientka zemřela na požití drogy ve 29 letech. K tomu je dále trestně stíhán také za zavinění automobilové nehody. Bohužel obžalovaný odmítl vypovídat a korunní svědek se nedostavil. Přesto jsme se vše potřebné dozvěděli. Soudce Mgr. Milan Vencl byl jako vždy vstřícný, dokonce nás provedl budovou, a my se ocitli ve veřejnosti nepřístupné největší jednací síni v České Lípě.

Štěpán H.: Včera jsem byl svědkem prvního soudu. Za prvé jsem byl mile překvapen, že na od soudkyně Barbary je realita pěkně daleko a není to žádný chaos. Za druhé mě překvapilo, že obžalovaný může ve své výpovědi lhát, jediné, co nemůže, je křivě obvinit druhou osobu. Také se mi líbila stará síň, kterou nám soudce ukázal.

Tibor V.: Škoda, že nepřišel vypovídat svědek. Obžalovaný byl z nás překvapený, a když přišel, tak na nás mrknul jedním okem. Překvapilo mě, že za prodej a výrobu „perníku“ je tak nízká sazba.

Mgr. Jitka Ferdová

Žáci P2B v soudní síni